Pescuit sportiv în Delta Dunării



Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Pescuit sportiv în Delta Dunării

Pescuit sportiv în Delta Dunării

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Pescuit sportiv în Delta Dunării

Totul despre pescuitul sportiv în Delta Dunării


    Pescuit la crap ... in Delta Dunarii – Canalul de Centură - Litoral si Canalul Sondelor

    Marius Mircea Barău
    Marius Mircea Barău
    Administrator


    Data de inscriere : 24/12/2012

    Pescuit la crap ... in Delta Dunarii – Canalul de Centură - Litoral si Canalul Sondelor Empty Pescuit la crap ... in Delta Dunarii – Canalul de Centură - Litoral si Canalul Sondelor

    Mesaj  Marius Mircea Barău Lun Mar 07, 2016 12:51 pm

    În concediu prin Delta Dunării, martie-aprilie 2015


           Anul acesta, în zilele lungi de iarnă, parcă mai mult ca niciodată, m-am pregătit pentru o partidă de pescuit la crap, ce avea să se întâmple în perioada 25 martie - 10 aprilie.

           La căldura teracotei, mi-am verificat întreg echipamentul, de altfel destul de vechi, dar încă bun pentru pescuitul din barcă, iar cu fiecare clipă în care mai rezolvam câte ceva vă împărtășeam cu drag și vouă, cititorilor mei de pe pagina de Facebook ... căci așa e în trend acum !
           Comentam împreună, cu mulți dintre voi m-am sfătuit, pe câțiva chiar i-am îndrumat atât cât m-am priceput eu și nu în ultimul rând m-am bucurat atunci când după multe zile de așteptări ne-am întâlnit în sfârșit  pe baltă! Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați fost alături și care ma-ți sprijinit în demersul meu!
           Ce pot să vă mai spun? De la bun început mi-am propus ca de obicei să nu cheltui foarte mult vizavi de nadă în primul rând și evident momeală. Astfel că încercam să simplific lucrurile la maxim căci și așa am avut cheltuieli mari cu întreținerea motorului și a bărcii. După cum bine cred că știți deja, am folosit porumbul fermentat în cantități mai mult decât moderate, pe momitor am pus din cunoscuta rețetă de mămăligă cu usturoi, iar pe firul de păr în mod evident pop-up-urile de silicon galbene și roșii cu care v-am obișnuit de multă vreme.
           Știam că voi merge într-o zonă cu agățătură astfel că trebuia în mod evident să-mi pregătesc mai multe forfacuri ca de obicei, le-am făcut foarte scurte de data aceasta, cu două sau trei boabe, în condițiile în care îmi doream ca silicoanele să fie foarte aproape de momitor.
           În general am folosit cârligele despre care am mai discutat împreună pe blog plus modelul XC1 de la Prologic.

           Cu acesta din urmă am avut ocazia să prind și cei mai mari crapi care, spre plăcuta mea surprindere, nu au mai scăpat atât de lesne ca până acum. La fel ca și voi încerc mai mereu testând diferite modele, de felul meu fiind poate mai neîncrezător în tot ce se numește reclamă în general.
           Încă nu mă pot pronunța în mod exclusiv vizavi de acest model dar pot spune că e bun în condițiile în care vârful nu este pe același plan cu tija cârligului. Dar despre asta sper să mai discutăm. Într-un final tot acest echipament era deja pregătit. Mai aveam de trecut peste un prag. Barca era pe mal iar penta motorului își aștepta piesele originale ce trebuiau să sosească din import. Timpul era cel mai mare dușman al meu!
           După mai bine de o lună de așteptări, la distribuitorul din Tulcea, au sosit dar nu toate. Ce era de făcut? Am mai așteptat, aproape la limită ... emoțiile unui eventual eșec mă învăluiau pe zi ce trecea. Am avut noroc cu mecanicul specialist care s-a mișcat foarte repede. A fost o colaborare deosebită fapt pentru care celor ce aveți bărcile în Tulcea sau în apropiere vă pot la nevoie împărtăși despre această colaborare. Cu trei zile înainte de data propusă, barca având opera vie lustruită, era la apă în fața casei așteptându-mă. O echipez cu necesarul pentru pescuit la care am mai adăugat câteva elemente noi pe care le-am procurat tot de la același distribuitor. Da, acum chiar puteam să-mi admir munca de la geamul balconului cu un pahar de vin fiert alături căci aerul încă era rece la sfârșitul lunii martie. Ceva promisiuni ne-au făcut meteorologii dar temperaturile nu reușeau să ajungă nici măcar la zece grade!
           Am uitat ceva? Parcă nu. Mai verific încă odată, pentru a nu știu câta oară, inclusiv actele, permisul de pescuit și-mi aduc aminte de arzătorul cu butelie. Oare mai are gaz în el? E bine să-l ai în barcă fie doar și pentru ați face o cafea fierbinte. Mai am ceva vreme de odihnă la dispoziție ... chiar am reușit să mă încadrez în timp. Astfel nu voi pierde nici măcar o zi de pescuit ...
                  ... tot cu o zi înainte am pregătit și mămăliga pentru momitor doar că de data aceasta am schimbat rețeta în mod radical ... nu am mai folosit 1/3 faină albă de grâu + 2/3 făină de porumb. Am preparat nada din cele două făinuri în proporții egale. La fiecare 2 kg de nadă foloseam 1/3 dintr-un flacon de șofran, respectiv 2-3 pliculețe de praf de usturoi granulat. În consecință atât culoarea cât și mirosul erau puternice.
           Consistența am făcut-o de data aceasta puțin mai moale dar am mărit timpul de fierbere cu cinci minute față de rețeta anterior prezentată în 27 septembrie 2013, în postarea cu numele ... O mămăligă pentru fiecare
           Legătura aceasta între consistența aluatului și timpul de fierbere este atât de importantă fie și numai pentru faptul că nu se poate descrie atât de ușor în cuvinte ... din practică veți ajunge în mod sigur după câteva încercări la a obține o mămăliga perfectă, de care să te poți folosi lesne și care să reziste mult timp pe momitor, căci nădirea excesivă primăvara, este egală cu un eșec garantat !
           
    Ca să nu o mai lungesc, una peste alta a fost un concediu scurt dar frumos!

           În paranteză fiind spus, îmi amintesc chiar că în prima de pescuit apa avea 7,3 grade iar pe data de 10 aprilie, în ultima zi 9,2 grade celsius.

           Am pescuit alături de alți minunați pătimași atât pe canalul Sondelor cât și pe Canalul de Centură - Litoral. Mi-au fost alături Adrian, Bogdan, Robert și Mihai, Mircea, Nicu și George ... evident au fost mult mai mulți ... am avut fiecare dintre noi suficiente capturi, dar cum de obicei nu poți avea și un cameraman alături acestea nu au fost imortalizate toate. Spre norocul meu când am pescuit aproape de prietenii mei, aceștia mi-au făcut câteva imagini pe care vi le arăt și dvs.

           Încă odată vă mulțumesc tuturor care ați fost alături de mine, vă doresc de pe acum fire întinse la maxim pentru primăvara următoare care sper tot așa să ne unească la pescuit fie în aceste locuri fie pe canalul de legătură dintre lacurile Roșu și Puiu.
           Vom vedea !
    Atașamente
    Pescuit la crap ... in Delta Dunarii – Canalul de Centură - Litoral si Canalul Sondelor Attachment20150402_083609.jpg
    Nu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.
    (803 KB) Descarcat de 0 ori

      Data/ora curentă este: Joi Apr 18, 2024 6:50 pm